Aktiviteetit kesään

Retkeily ja vaellus

Rentoudu luonnonrauhassa upean aarniometsän sylissä.

Paljakassa pääset helposti erimittaisille (alkaen 1 km) ja vaativuusasteeltaan eritasoisille ulkoilureiteille (helposta vaativaan). Pidemmistä reiteistämme suosituimmat ovat Ilveskierros (13 km) luonnonpuiston tuntumassa, Paljakan polku (20 km) ja Köngäskierros-vaellus (60 km) on eräkävijän valinta. Tarjoamme myös opastettuja vaelluksia, muutamasta tunnista aina 2- 3 päivän retkiin asti. Reitit alkavat matkailualueen sydämestä, kuljetuksia ei tarvita.

Melonta

Melontaretki rauhallisesti virtaavassa joessa rentouttaa.

Jos vesistöistä haluaa nauttia muutenkin kuin rannalta käsin, voit lähteä melomaan esimerkiksi kalastuspuistosta lähtevää jokea pitkin lyhyelle tai puolenpäivän melontaretkelle. Joessa riittää melottavaa vaikka koko päiväksi. Omatoimisesti meloville vuokraamme 2/3-paikkaisia kanootteja ja 1-paikaisia kajakkeja Järjestämme opaspalveluja ja vaikka paluukuljetuksen sovitusta kohdasta joenvartta takaisin Paljakkaan.

Fatbike -pyöräily

Nauti kauniista vaaramaisemista pyöräillen.

Paljakan vaaramaastolla ympäristöineen on tarjottavaa kaikille pyöräilyistä nauttiville. Paljakassa voit kokeilla taitojasi maasto- ja fatbike-pyörille soveltuvilla reiteillä, haastavista metsäreiteistä mukaviin pyöräteihin, lyhyistä reiteistä pitkiin reitteihin. Reitit alkavat matkailualueen sydämestä, kuljetuksia ei tarvita. Järjestämme opastettuja retkiä sekä vuokraamme fatbike-pyöriä, myös sähköisiä.

Kalastus

Erämaisia koskia, hiekkadyynejä, Kalastuspuisto.

Paljakasta löytyy useita kohteita, joissa voit kalastaa. Puroja, koskia ja järviä. Kokeile kalastusta hiekkasärkillä tai erämaajärvellä vaaran päällä. Hyväkohde kalastuspäivään on myös keskellä matkailualuetta sijaitseva Kalastuspuisto: noin kilometrin pituisella puistomaisella alueella on neljä lampea kahden joen risteyksessä, picnic alue, kaksi kotaa ja kalankäsittelytila. Järjestämme opastettuja kalastusretkiä sekä vuokraamme kalastusvälineitä.

Karhunkatselu & Valokuvaus

Iltaretki metsän kuninkaan valtakuntaan.

Suomen kansalliseläin karhu on suurin Suomessa ja koko Euroopassa tavattavista petoeläimistä. Karhun näkeminen vapaana luonnossa on upea elämys. Lähde mukaan katsomaan tai kuvaamaan karhuja kesäisessä Kainuun luonnossa. Järjestämme yhteistyökumppanimme kanssa karhunkatseluretkiä heidän kuvauspaikoilleen Venäjän rajan tuntumassa. Vietät illan turvallisesti karhunkatselukojussa, kesäillasta nauttien

Huskyt

Ystävällinen lenkkikaveri keventää askeltasi.

Lähde mukaan opastetulle retkelle valjakkokoiran kanssa! Saat oman koiran tai yhteisen parisi kanssa. Koira valjastetaan vyötäröllesi kiinnitettävään vetovyöhön ja retkellä ystävällinen vetokoirasi keventää askeltasi maastossa. Nautit luonnosta ja puhtaasta ilmasta. Retken aikana pidämme makkaranpaisto- ja mehutauon eränuotiolla. Retket alkavat matkailualueen sydämestä, kuljetuksia ei tarvita

Close Menu
×