Aktiviteetit kesään

Retkeily ja vaellus

Rentoudu luonnonrauhassa upean aarniometsän sylissä.

Paljakassa pääset helposti erimittaisille ja vaativuusasteeltaan eritasoisille ulkoilureiteille. Suosituin reittimme on alueen kiertävä Kalastuspolku (6km). Pidemmistä reiteistämme suosittelemme Maisemareittiä (10km) sekä Ilveskierrosta (14 km) luonnonpuiston tuntumassa. Köngäskierros-vaellus (60 km) on eräkävijän valinta. Tarjoamme myös opastettuja vaelluksia, muutamasta tunnista aina 2- 3 päivän retkiin asti. Reitit alkavat matkailualueen sydämestä, kuljetuksia ei tarvita.

Melonta

Melontaretki rauhallisesti virtaavassa joessa rentouttaa.

Jos vesistöistä haluaa nauttia muutenkin kuin rannalta käsin, voit lähteä melomaan esimerkiksi kalastuspuiston läpi virtaavaa jokea pitkin joko lyhyelle tai puolenpäivän melontaretkelle. Joessa riittää melottavaa vaikka koko päiväksi. Omatoimisesti meloville vuokraamme 2/3-paikkaisia kanootteja ja 1-paikaisia kajakkeja. Järjestämme opastettuja retkiä ja tarvittaessa paluukuljetuksen sovitusta kohdasta joenvartta takaisin Paljakkaan.

Fatbike -pyöräily

Nauti kauniista vaaramaisemista pyöräillen.

Paljakan vaaramaastolla ympäristöineen on tarjottavaa kaikille pyöräilystä nauttiville. Paljakassa voit kokeilla taitojasi maasto- ja fatbike-pyörille soveltuvilla reiteillä; haastavista metsäreiteistä mukaviin pyöräteihin, lyhyistä reiteistä pitkiin reitteihin. Reitit alkavat matkailualueen sydämestä, kuljetuksia ei tarvita. Järjestämme opastettuja retkiä sekä vuokraamme fatbike-pyöriä.