Aktiviteetit talveen

Laskettelu

Kainuun lumisimmat, korkeimmat ja pisimmät rinteet.

Paljakan laskettelurinteet tarjoavat elämyksiä kaiken tasoisille laskettelijoille. Paljakassa on erittäin helppoja (vihreitä), helppoja (sinisiä), keskivaikeita (punaisia) ja erittäin vaikeita (mustia) rinteitä. Rinteiden ulkopuolella laskettelet koskemattomalla puuterilumella. Rinteitä on 10, hiihtohissejä 4. Rinteiden juurella sijaitsee rinneravintola Bistro sekä ravintola Riekko. Rinteiden huipulla maisemakahvila Huippu. Rinteet sijaitsevat matkailualueen sydämessä, kuljetuksia ei tarvitse.

Maastohiihto

Yli 100 km hyväkuntoisia latuja upeassa ympäristössä.

Laduille pääset helposti, matka majoituksesta ladunvarteen on lyhyt. Eripituisia ja vaativuusasteeltaan eritasoisia hiihtolatuja. Aloittelijoille ja vähän hiihtäneille lyhyitä kokeilu- ja harjoittelulatuja. Kokeneemmille hiihtäjille pidempiä lenkkejä. Osa hiihtoladuista kiertää aivan Paljakan luonnonpuiston lähimaastossa ikimetsien keskellä ja siellä hiihtäneet osaavat arvostaa alueen hiljaista ja jylhää luontoa.

Kävely ja Lumikenkäily

Aitoa metsän ja erämaan tunnelmaa puhtaassa luonnossa.

Paljakan erikoisuus on talviseen metsään tampatut kävelyreitit. Hyvin opastetuilla reiteillä käveleminen on turvallista ja helpoin tapa mennä nauttimaan lumisesta luonnosta. Paljakasta löytyy runsaasti myös lumikenkäilyyn sopivia, vaihtelevia maastoja. Kokeile esimerkiksi nousua Paljakan vaaran huipulle tai retkeä alamaaston kodalle.

Huskyt

Koiravaljakkoajeluja kauniissa luonnossa.

Siperian- ja alaskan huskyt, suuret grönlanninkoirat ja lumen-valkoiset samojedinkoirat vetävät retkeilijät lumisten metsä- ja vaaramaisemien läpi. Lyhytkin valjakkoretki on ikimuistoinen kokemus, pitemmistä safareista puhumattakaan. Koirien lähtöhetken innokas haukunta vaihtuu luonnon hiljaisuuteen. Lähde mukaan lämminhenkiselle, punaposkiselle ja lunta pöllyttävälle retkelle.

Ratsastus

Ratsastusta islanninhevosilla. Nouse pehmeäliikkeisen hevosen satulaan.

Mukavat islanninhevoset takaavat unohtumattoman ratsastuskokemuksen sekä ensikertalaiselle että kokeneemmalle ratsastajalle. Ohjattu ratsastusvaellus etenee aina ryhmän tason mukaan joko leppoisaa käyntiä ja tölttiä tai reippaampaa laukkaa metsäteillä. Islanninhevosvaelluksiin ja islanninhevosten kasvatukseen erikoistunut talli sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Paltamossa.

Moottorikelkkailu

Turvallista kelkkailua, laaja reitistö, paras freeride-alue.

Haluatko lähteä pitkälle safarille vai parin tunnin safarille lähialueella? Osallistu opastetulle safarille tai vuokraa kelkka omaa retkeäsi varten. Tarjoamme turvallisia reittejä ja kokeneita moottorikelkkaoppaita opettamaan kelkalla. Täällä ensikertalaisetkin saavat safarilta ikimuistoisia elämyksiä turvallisesti. Ajettavaa riittää, 500 km reitistömme yhdistyy Kainuun 2000 km reitistöön. Freeride – alueemme on Suomen ensimmäinen ja paras paikka umpihankikelkkailuun Suomessa!

Fatbike -pyöräily

Monipuoliset fatbike-reitit ja safarit.

Pyöräiy on luonnonläheinen tapa liikkua ja se onnistuu erinomaisesti myös talvella. Paksurenkainen fatbike on uusi hiljainen tapa liikkua luonnossa ja nauttia talvisesta metsästä. Lumessa ajaminen on mainio lisä talviaktiviteetteihin ja Paljakka tarjoaa siihen hyvät olosuhteet! Reitit alkavat matkailualueen sydämestä, kuljetuksia ei tarvita. Järjestämme opastettuja retkiä sekä vuokraamme fatbike-pyöriä, myös sähköisenä.

Pilkkiminen

Hienot pilkkimahdollisuudet, erikoisuutena Forellibaari.

Paljakassa perinteiseen suomalaiseen kalastusmuotoon  on kehitetty uusi miellyttävä tapa pilkkiä. Paljakan Kalastuspuiston iglunmuotoisessa, lumivakoisessa teltassa, Forellibaarissa, istut mukavasti retkituolissa. Kokeneen kalastusoppaan johdolla pilkkiminen on miellyttävä elämys. Opit oppaan vinkit nopeasti ja yhdessä houkuttelette kalasaaliin koukkuun!

Luontokuvaus

Metsän hiljaisuus ja rauha sekä yötaivas ilman valokuvausta haittaavaa valosaastetta ovat unohtumaton kokemus. Ohjattu valokuvausiltamme soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita parantamaan valokuvataitojaan. Talvinen luonto ja sen puut ovat lumikuormissa ja siniset hetket hämärässä luovat upean ympäristön valokuvaukseen. Ohjelmaa hoitaa kokenut ja palkittu luontokuvaaja.

Maastopyöräily

Kesällä reittejä löytyy haastavista metsäreiteistä mukaviin metsän siimeksessä kulkeviin metsäteihin sekä vauhtia antaviin todella pitkiin alamäkiin.

Paljakassa voi nauttia ympärivuoden rauhasta ja luonnon läheisyydestä tai viettää aktiivilomaa. Kainuun korkeat vaarat antavat maastopyöräilyyn tehokkaan haasteen kovakuntoisellekin pyöräilijälle. Lähellä kulkee kaiken tasoisia ja pituisia reittejä.